Aurora Outstanding – samling i Lyngen

Lyngen-gruppebilde-medium-size

Aurora Outstanding – samling i Lyngen

Tromsø forskningsstiftelse og UiT – Norges Arktiske Universitet samarbeider om et forum for fremragende unge forskere; Aurora Outstanding. Forskerene er rekruttert via tildeling fra TFS Starting Grant programmet, ERC Starting Grant eller tilsvarende.

20.-21. mai gjennomførte programmet den 4. samlingen, og denne gangen var samlingen lagt utenbys, nærmere bestemt Solhov i Lyngen. Samlingen hadde Innovasjon som tema, med Norinnova som hovedbidragsyter på programsiden. Norinnova hentet også inn bidrag fra sin samarbeidspartner Onsagers, som er eksperter på patenter og IP, og Prophylix, et nyetablert firma med utgangspunkt i forskningsresultater fra UiT .

Basert på første dags presentasjoner fikk deltakerne i oppgave å selge inn en ide til et kompetent og interessert panel på samlingens andre dag. Det er uvisst om noen av disse ideene er liv laga, men deltakerne fikk i alle fall satt seg inn hva som skal til for å lykkes hvis man har en innovativ ide som man ønsker å ta videre ut mot et marked.